El passat 27 de setembre del 2017, la Fundació Roger Torné i l’Escola Jesuïtes de Poble Sec, van donar per inaugurat el nou projecte Escoles, del programa la Casa de l’Aire.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és participar de forma bidireccional i paral·lela en el desenvolupament integral d’infants de Primària, concretament entre els 7 i 8 anys d’edat; que conviuen en un context socioeconòmic desafavorit, complex i fràgil.
Per això, els dos agents educatius implicats tenen la visió de relacionar d’una forma transversal, l’educació formal de l’Escola amb l’educació no formal de la Fundació. La finalitat és treballar i aprofundir aspectes curriculars del medi social i natural presentats a l’aula, a l’aire pur del Parc Natural del Montseny. I ho fem a través d’una forma vivencial, directa, inclusiva i de qualitat.
D’altre banda, en aquestes estades també es dedica temps a una educació en valors i emocions. Millorar aspectes com la tolerància, el respecte, l’empatia, l’equitat, la responsabilitat, l’autocrítica i la reflexió, es fa acompanyats de dinàmiques relacionades amb les habilitats socials, on la cooperació i la cohesió són molt importants. Tant pel bon funcionament de tot el grup, com per l’autoaprenentatge de nous coneixements.

Eduquem en valors i emocions i desenvolupem habilitats socials

Tanmateix, dins la jornada també es milloren els hàbits saludables i les rutines adequades que afavoreixen el desenvolupament cognitiu de l’infant, milloren el rendiment acadèmic, a la llarga menys estrès, menys sedentarisme, més autoestima i concentració; per realitzar posteriors activitats i jocs. A més, s’inclouen els temps de dinar i esmorzar, com una part fonamental a tenir en compte en el procés maduratiu de tots els nens i nenes. Moments en els que han d’aprendre pautes i línies de comportament propi i col·lectiu, saber estar, tranquil·litat i esforçar-se tots junts per un ambient pausat i de serenor, molt positiu per tots ells.
En definitiva, amb aquest projecte es vol mostrar i transmetre a totes les famílies, que és possible dur a terme uns continguts escolars, gràcies a un lleure de qualitat, una comunicació fluida per totes les parts i un entorn natural idoni, que estimula, motiva i augmenta les habilitats, aptituds i creixement personal de cadascun dels infants participants a La Casa de l’Aire.